Olaplex
#1
Ik ben dit weekend naar de kapper geweest...

... puntjes eraf (nu is mijn haarlijn weer min of meer gelijk) en ik heb een olaplex behandeling laten doen.

Deze behandeling heb ik niet in combinatie laten doen met iets anders. Gewoon Olaplex 1 & 2 puur op mijn haar.

Meer info over het wat en hoe van olaplex:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.olaplex.nl/pro/faq.html">http://www.olaplex.nl/pro/faq.html</a><!-- m -->

Deze behandeling zou het haar van binnenuit herstellen.
Op het moment lijkt het gladder en glanzender, maar ja, mijn haar is dan ook gebrushed enzo.

Ik heb al meerdere keren hierover gehoord (blogs, websites, sociale media, the Mane forum) en aangezien mijn haar best wel al wat te verduren heeft gekregen (6 jaar barbie blond en achtereenvolgens en paar jaar chemisch laten relaxen) dacht ik dit eens te proberen. Een keratine behandeling is me gewoonweg te duur en dit vond ik nog wel OK (€ 135 voor wassen, knippen, brushen en olaplex)

Heeft iemand anders dit al eens laten doen? of al van olaplex gehoord?

I'll keep you informed!
Antwoord
#2
Update:

Heb mijn haar nu voor de eerste keer gewassen na mijn Olaplex behandeling met Moroccan Oil en mijn haar is vrij glanzend, zacht en lijkt een beetje gladder.

Puntjes zien er ook super uit, maar ja, het is dan ook geknipt dit weekend.

Qua shedding (borstellen / wassen) merk ik geen verschil, niet meer maar ook niet minder.
Antwoord
#3
Dat klinkt best goed, hopelijk merk je na een tijdje nog meer effect.
Antwoord
#4
Ik heb ook mijn eerste Olaplex behandeling gehad afgelopen Zaterdag. Het werkt erg fijn tegen de pluis en mijn haren voelen erg zacht aan nu. Ik heb een afspraak om de 8 weken, en dit kost €30 euro. Alle lengtes hetzelfde bedrag, mijn haren kosten 3-4 keer de normale hoeveelheid zeiden ze, haha! Ik sla dus stap 3 over, want dit is voordeliger. (Normaal krijg je stap 3 mee voor thuis, kost iets van €25 en kan je met normale lengte haren best mee vooruit. Stap 1 en 2 zijn iets sterker en alleen bij de kapsalon verkrijgbaar.)
Hearts 2b/M/ii/CL  Hearts

23/08/2019: 120cm
Antwoord
#5
Ah, dit topic al gevonden! Dit klinkt dus super interessant! Mijn haar kan zoiets echt wel gebruiken. Ik ga er meer over opzoeken!
Antwoord
#6
Nu enkele weken later ben ik nog steeds onder de indruk van Olaplex! Mijn haren zijn zo gezond nu, echt heel fijn! Veel minder pluis ook, super! :D Ik blijf dit dus volhouden.
Hearts 2b/M/ii/CL  Hearts

23/08/2019: 120cm
Antwoord
#7
Aangezien ik tot nu toe geen salon in de buurt heb gevonden die de Olaplex behandeling doet, heb ik de nummer 3 (take home) treatment aangeschaft en uitgeprobeerd. Mijn verwachtingen waren best hoog na alles wat ik erover heb gelezen en gehoord. In de gebruiksaanwijzing staat minimaal 10 minuten laten zitten, langer bij beschadigd haar. Op internet heb ik veel gelezen over hoe langer hoe beter, dus ik heb het 2 uur laten zitten met een douchemuts op en toen mijn haar gewassen en geconditioned zoals gebruikelijk. Toen ik het spul uit stond te spoelen, voelde m'n haar al extreem zacht. Daarna de shampoo erin en ik merkte dat ik mijn haar zelfs onder de douche met gemak kon vingerkammen terwijl de shampoo er notabene nog in zat... het ging gewoon als vanzelf, zo soepel. Uiteindelijk mijn haar aan de lucht laten drogen en verder niks in gedaan van producten, zodat ik echt goed kon zien wat van de Olaplex kwam (of niet). En hoewel mijn haar nog steeds droog is enzo, vind ik dat ik voor een eerste behandeling toch al wel effect zie. Ik kon het beter vingerkammen, gleed er bijna zo doorheen, terwijl ik normaal overal blijf hangen (ook omdat ik natuurlijk slag/krullen heb). Op sommige plekken voelde het duidelijk zachter, vooral in de middelengtes van m'n haar (punten zijn nou eenmaal stuk moeilijker te redden). Maar wat echt opviel, was toen ik de volgende dag mijn haar helemaal gekamd en geborsteld had (wat er heel erg Hermione-achtig uitziet vanwege de uitgekamde krullen en alle lucht ertussen). Toen deed ik het in een staart en zag het er dus lelijk uit. Ik heb het toen met een spuitbus nat gespoten in de lengtes, en mijn krullen kwamen véél beter terug dan normaal! Ik heb dit wel eens vaker gedaan, deel van mijn haar nat spuiten zodat de natuurlijke textuur weer terug komt, maar dat had nu duidelijk meer effect dan normaal. En dat pas na één behandeling, én alleen de nummer 3!

Voorafgaand aan de behandeling heb ik mijn haar gewassen en alle build-up verwijderd met een SLS shampoo en appelazijn.

Het potje is klein en prijzig, maar omdat ik dun en niet al te lang haar heb, kan ik er wel een tijdje mee vooruit. Ik heb misschien pas 1/6e deel gebruikt, terwijl sommigen maar 2 keer met een potje doen.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)