Ben Sarah een transgender (man naar vrouw)en 51 jaar
#1
Hallo

Ben Sarah, een transgender van 51 jaar voor de gene die niet weten wat dat is ik ben een man die naar vrouw gaat en naast het vrouw willen zijn heb ik ook een passie voor (heel lang) haar. Ben al sinds 2010 bezig om mijn haar lang te krijgen wat mij tot nu toe vrij goed gelukt is. Volgens de haarcode zou ik (in 2013) dit moeten hebben 1c Nii BSL 60-90. Huidige haarcode is 1c Nii TB 45-80-90

Heb de afgelopen 2 jaar haarmetingen gedaan en op twee meetlatten (van 60 en 100 cm) die van 60 cm kon ik in 2014 al niks meer opplakken omdat de losse haar al over de lengte van 65 cm gegaan was, die van 100 cm zit ik bij de laatste losse haarmeting op precies 80 cm.

Lengte komt op dit moment tot onder mijn rug, maar gebruik dan ook medicatie hiervoor omdat ik net als de meeste mannen aanleg heb om dunner haar te krijgen. Gelukkig doet de medicatie zijn werk goed en hoop ik met tips van jullie mijn haar op een ''natuurlijke'' wijze voller en uiteraard langer te krijgen.

Indien gewenst zal ik op verzoek een foto van mijn haar plaatsen van de afgelopen jaren. Vanaf 2014 heb ik mijn haar op een lengte gekregen waarvan ik zeg daar begint het pas echt.


Sarah (alias Hakuna)

Doel is de classic haarlengte, mits de lage testosteron (momenteel waarde 0,5 nmol/ml) geen roet in het eten gooit. Doel moet zo tegen eind 2017 bereikt zijn.

Huidig medicatieregime. vanwege mijn transgender traject.

1 keer per dag Cyproteronacetaat 50 (Androcur)
2 keer per week Systen 100 oestrogeen hormoonpleister
3 keer per dag MSM 750 mg
2 keer per dag 1000 microgram biotine
1 keer per dag omega 3 viscaps
1 keer per dag 0,5 mg Finasteride.
Om de dag Minoxidil als onderhoudsdosering.
Antwoord
#2
Welkom!
1a F iii in herstel, vroegere dikte: 11 cm, huidige dikte: 9 cm

[Afbeelding: sG9Yt8jt.jpg?1]
Antwoord
#3
Hoi, ik vroeg me al af hoe je dat doet met je haar, vanwege de hormonen, maar je hebt het er al bij gezet. Je haar groeit snel zo te lezen, erg fijn om zo'n goed resultaat te hebben :D

Ik ben best wel benieuwd naar een foto van je haar, als je wilt kun je een topic er over maken.
Antwoord
#4
Welkom Sara. Zou graag een foto willen zien van je haar.
Antwoord
#5
Bedankt voor de reacties, hier een drietal foto's.

Foto uit 2014, hier was ik met mijn haar aan het spelen en plotseling kreeg ik dit eruit.

[Afbeelding: 2e55ba0.jpg]

Foto uit 2015

[Afbeelding: 2ikvb5d.jpg]

Foto uit 2016, hopelijk vinden jullie mijn blote rug niet aanstootgevend.

[Afbeelding: 2qiwk9h.jpg]

Maar hoe moet je hier aan de zijkanten van je profiel (onder je avatar) je haarcode invullen, kan het nergens terugvinden onder mijn profielinstellingen.
Antwoord
#6
Welkom, zo te zien is je groeit je haar mooi snel. ^^-happy
[Afbeelding: Banner%20Debby%20v2_zps1xk9b9wz.jpg]
Antwoord
#7
TheDebby schreef:Welkom, zo te zien is je groeit je haar mooi snel. ^^-happy

En dat zal alleen maar beter gaan worden sinds ik aan de vrouwelijke hormonen ben en de oorzaak van haarverlies (testosteron) zo goed als weggenomen is. Ten eerste merk ik sinds de 2e maand hormoontherapie beduidend minder haarverlies en dikker haar. Verloor ik in de jaren dat ik Finasteride gebruikte zo tussen de 75 en 100 haren per dag, nu is dat aantal sinds een paar weken teruggelopen naar ongeveer 25-30 haren per dag. Op termijn zal dit resulteren in meer (lees dikker) haar en langer haar.

De enige onzekere factor is dat menselijk haar niet onbeperkt kan groeien, omdat er ook zoiets bestaat als de ''Terminale haarlengte'' op dit forum had ik voor enkele jaren terug een rekentool gevonden waarmee je je maximale haarlengte zou kunnen uitrekenen, volgens deze tool zou ik met mijn haartype op ongeveer 85-90 cm kunnen uitkomen. Uiteraard is dit geen exacte wiskunde en is je haargroei toch voor een groot deel afhankelijk van je hormoonhuishouding en is het genetisch bepaald. Je kunt de natuur wel enigszins helpen om de cyclus van je haargroei te beïnvloeden (bevorderen), maar ook dit is maar beperkt mogelijk.

Maar mijn haar gaat in ieder geval wel de goede kant (lees lengte) op, en voor mijn leeftijd van 51 jaar mag ik niet klagen. smile

Voor de gene die niet weten wat het middel Finasteride is en doet met het haar, hier een korte uitleg.

<!-- m --><a class="postlink" href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Finasteride">https://nl.wikipedia.org/wiki/Finasteride</a><!-- m -->
Antwoord
#8
Je haren groeien snel.

Waarvoor staat de naam Hakuna? Is dat iets Japans.
Antwoord
#9
Goh je hebt al flink dik en lang haar, leuk dat het zo goed groeit! Misschien zou je die reken tool opnieuw moeten doen nu je betere groei hebt. Zo te zien zit je echt niet op de uiterst mogelijke lengte.
Antwoord
#10
Astarte schreef:Je haren groeien snel.

Waarvoor staat de naam Hakuna? Is dat iets Japans.


Er hoort normaal dit te zijn ''Hakuna Matata ''ie naam betekend zoiets als ''Maak je geen zorgen, wees gelukkig''. Kan mij een vrouw herinneren die haar achternaam echt wilde laten wijzigen in Hakuna.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)