Haar"trauma's"?
#1
Wat ik hiermee bedoel is dat er bv. iets met je haar gebeurde wat je zo erg vond dat je er onzeker en/of verdrietig van werd.

- EDIT: verwijderd. -

Gr,
musicfreak
Antwoord
#2
Oh jeetje. Dat is best een heftig verhaal... Ik voel met je mee.

Zo'n haartrauma's heb ik eigenlijk niet. Van heup/staartbeentje naar kin valt moeilijk traumatisch te noemen. Maar het heeft me wel gesterkt in mijn wens nooit kort haar te hebben. Verder heb ik ook een eetprobleem gehad waardoor de onderste helft van mijn haar dunner is dan het had kunnen zijn. Dus: niet meer knippen en genoeg eten voor mij ;)
Antwoord
#3
Bedankt.

Een haartrauma kan ook bv. een totaal mislukte kleuring zijn of dat je je haar een stuk meer moest afknippen omdat het bv. schuin was geknipt of zo. Natuurlijk niet te vergelijken met mijn verhaal, maar het zouden evengoed trauma's kunnen zijn natuurlijk.
Antwoord
#4
Oh, das idd erg :(

Ik heb ook wel wat ergs meegemaakt. Had mn haren flink getoupeerd voor een themafeestje. Ik was Cruelle de Vil. Dus flink haarspray erin. Mn haar stond helemaal rechtop.
Na het feestje ging ik met een vriendin nog een kroeg in. Stond met mn rug naar de bar. Barman spoot glitter haarspray in mn haren. Maar er stond een kaarsje op een meter afstan. De haarspray veranderde in een vuurspuwer en bam, mijn haar stond in brand.
Heb het zelf meteen gedoofd en doordat ik snel gehandeld heb, vlogen mn kleren niet in brand en is mijn hoofdhuid godzijdank niet verbrand.

Maar snachts in de douche kwam alles los en verloor ik de helft van mn haar. Bovenop mn hoofd was mn haar nog maar 2-3 cm.
Met de kroegeigenaar heb ik geregeld dat hij de hairextensions betaalde. Want dat kon ik zelf niet betalen.Die hebben een half jaar ingezeten en daarna kon mn eigen haar weer een ffatsoenlijk kapsel krijgen.

Dat moment dat ik al die haren zag uitvallen vond ik wel behoorlihk schokkend. Dat zal ik ook niet snel vergeten.
Antwoord
#5
jee wat heftig ohmy

Ik heb niet zozeer een trauma, meer een slechte ervaring. Mijn haar krult van zichzelf en dat vond ik vreselijk. Werd er schaap naar me geroepen op school. Ik mocht het niet laten stijlen en toen heb ik het gestreken. Gewoon met een strijkbout op de strijkplank. Het werd mega stijl, maar ook megadood. Nooit meer gedaan natuurlijk, maar ik heb wel nog steeds 1 pluk haar wat niet meer krult.
Antwoord
#6
Dat kan toch niet. Je haar kapotmaken heeft geen invloed op toekomstige groei tenzij je je hoofdhuid ook gestreken hebt.
Antwoord
#7
mn hoofdhuid was niet verbrand, maar het was de eerste pluk die ik deed. Die is echt heel heet geworden, ik zal het na het douchen eens zo laten drogen, dan is het nog wel te zien denk ik. En een foto maken.
Antwoord
#8
Oh... Dan zou het kunnen dat het hele hete tot in de haarwortel is gegaan en dan heb je inderdaad die enkele stijle lok!
Antwoord
#9
Jezus. Mijn grootste 'trauma' is de laatste keer dat ik bij de kapper was. Ik had toen TB haar zonder lagen en met mooie volle punten. Ik ging naar de kapper om het te laten bijpunten en een lok te laten snijden. Op mijn verzoek haalde hij er keurig maar 3cm af, sneed de lok en vervolgens.... lagen helemaal naar beneden toe. Ik kon wel janken. En toen de ene kant gedaan was moest de andere natuurlijk ook. Waren mijn mooie punten ineens in een heel heftige V veranderd. Ben het nog steeds aan uitgroeien. Het kortste einde van de lok (daar had ik wel om gevraagd hoor!) begon op kinlengte en hangt nu rond taille volgens mij. Daaronder dus nog steeds lagen aan het uitgroeien . :( Maar goed, dat is niets vergeleken bij jullie verhalen!
Antwoord
#10
Ik heb ook mijn portie haartrauma's gehad.

-Toen ik jong was, 6 jaar ofzo, heb ik ooit een hondenhuidziekte gekregen. Mijn zus en ik hadden een keer ruzie en ze trok aan mijn haar. Het viel gewoon uit en het deed geen pijn. Zat mijn zus daar plots met een grote pluk in haar handen :p Ik heb heel lang een speciale babyshampoo moeten gebruiken daarvoor.

-Ik was ooit in Antwerpen naar een dure kapper gegaan vanwege een kotgenoot en dat was toen supermooi geworden. Dit was in de tijd dat ik mijn haar gewoon rond behalengte in laagjes droeg. Het werd nog eens tijd het te knippen, dus ik ging terug naar daar. Had ik de pech een andere kapster te hebben, maar ik was naïef genoeg te denken dat zij het wel hetzelfde kon knippen. Ze heeft mijn haar volledig gemassacreerd. Ik had eigenlijk nooit mogen betalen en dat is de eerste keer dat ik vanwege een kapsel moest huilen. Máár, positief puntje hier. Ik had al van een langhaarforum gehoord via een klasgenoot en dankzij dat fiasco van een kapsel heb ik resoluut beslist weer lang haar te willen en toen is mijn fantastische langhaarreis begonnen waardoor ik een geweldige nieuwe hobby heb gekregen en ook een hoop vrienden erbij! Dus uit dit drama is iets heel positiefs gekomen ^^-happy

-Dan zo'n 3 jaar geleden had ik in een opwelling beslist mijn haar te bleken met honingbleek en heb ik mijn haar helemaal uitgedroogd. Dom dom dom... Maar het heeft me gelijk afgeholpen van dat eeuwige getwijfel dat ik had om een keer blond te gaan. Zooooveel onderhoud en zooo'n droog haar. Nooit meer! Ik ben het nog altijd aan het uitgroeien.

-Het laatste wat ik meegemaakt is voor mij wel echt een trauma geweest. Ik ben ziek geworden, uiteindelijk in het ziekenhuis beland en mijn haar is gigantisch beginnen uitvallen. Elke dag ging ik met tegenzin mijn haar kammen omdat ik wist dat die vol haren zou zitten. Telkens als ik ging douchen plakte mijn rug vol plukken haar. Overal op de grond vond je haren van mij. Ik heb echt veel dikte verloren daardoor (zoiets van een 11 cm dikte naar 8 cm omtrek). Ik was zo ziek en dan zag ik mijn enige lichamelijke trots waardoor ik me af en toe eens mooi voelde elke dag zienderogen uitvallen. Daar heb ik het best moeilijk mee gehad en nu nog omdat die dikte nog altijd niet is teruggekomen. Snif Sindsdien zijn mijn haren ook minder een ontspanning voor me geworden. Ik was zo moe en dan telkens die haren die me eraan herinnerden dat ik niet gezond was. :(

Maar het is wel een goede drijfveer om beter voor mezelf te zorgen, waardoor ik sneller weer wat meer voedingssoorten ben gaan proberen te eten, ik at zo eenzijdig vanwege mijn zieke maag. Dus stap voor stap wil ik er weer komen en wie weet hebben mijn haartjes dan ook zin om terug te komen Pray
1a F iii in herstel, vroegere dikte: 11 cm, huidige dikte: 9 cm

[Afbeelding: sG9Yt8jt.jpg?1]
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 2 gast(en)