Proefdiervrije producten
#1
Kiezen jullie ook bewust voor proefdiervrije merken of is het iets waarop je niet zo let? Ze zeggen wel dat geen enkel merk meer mag testen op dieren maar ik geloof niet dat dit volledig wordt toegepast. Zelf heb ik een brief geschreven naar Johnson and Johnson met de vraag of ze op dieren testen. Ze hebben me teruggeschreven dat ze individuele ingrediënten of cosmetische producten niet op dieren testen en dat ze ook geen beroep doen op de diensten van externe laboratoria. Via de site van Peta kan je wel ongeveer zien wat op dieren getest wordt en wat niet maar dat zijn allemaal Amerikaanse producten dusja..
Antwoord
#2
Het liefst wel, maar in de praktijk hou ik er niet altijd rekening mee. Ik steun de dierproefindustrie enorm doordat ik heel veel medicijnen moet slikken vanwege chronische ziekten... :/ Om het goed te maken ben ik wel al heel lang vegetariër, dus zo komt mijn karma misschien neutraal uit. :p
Antwoord
#3
Sinds 1 januari 2014 mogen cosmetische producten er in heel Europa niet meer getest worden op dieren. En ik dacht dat er ook geen cosmetische producten en ingedrienten ingevoerd mogen worden die op dieren getest worden (maar dat durf ik even niet zeker te zeggen).
Ik proveer er wel iets op te letten. De producten die ik bv bij beautydrogist.nl koop zijn allemaal niet op dieren getest.
Antwoord
#4
Ik geloof niet zo in dierproefvrije producten. Alles wat in make up zit is ooit getest op dieren, maar je hoeft een ingredient niet te blijven testen. Na een paar keer testen ken je gewoon de resultaten en dan is het klaar.
Dus ik ga ervanuit dat fabrikanten die dierproefvrij zijn toch ingredienten gebruiken die ooit op dieren zijn getest.
Kin-Schl-Apl-BSL-TL-HL-TBL-Classic
Heup verwacht in Januari 2016
Antwoord
#5
Alles wat je tegenwoordig aanraakt wat door de mens gemaakt is, is ooit getest op dieren ja. Maar dan ook echt alles. Je auto, je borstel, je cosmetica, wss zelfs eten dat je in de supermarkt koopt. Alles is ooit op/met/rond dieren getest.
Dierproefvrije cosmetica maakt dus gebruik van ingredienten en combinaties vna ingredienten die niet meer nieuw zijn. En die dus decennia geleden wel al op dieren zijn getest.
Antwoord
#6
Eerlijk gezegd let ik er niet op, het is ook voor ons als consument moeilijk te achterhalen wat precies de afkomst van het product is.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)