Oil-Wash-Condition
#1
Hallo allemaal,

Het is al een tijdje geleden dat ik nog iets gepost heb op het forum. Vergeef me als dit al eens ergens ter sprake is gekomen, mogelijk onder een andere naam. ;)

Eergisteren las ik op deze pagina <!-- m --><a class="postlink" href="http://ktanihairsense.blogspot.be/2013/03/hair-protein-loss-and-coconut-oil.html">http://ktanihairsense.blogspot.be/2013/ ... t-oil.html</a><!-- m --> over het verminderen van de opzwelling van nat haar door het gebruik van kokosolie. Opmerkelijk genoeg kan je, als ik het goed begrepen heb, door je haren op voorhand in te "smeren" met kokosolie (zouden andere plantaardige oliën net zo goed werken? arganolie?), de opzwelling van het haar met zo'n 40-50% verminderen. Dat zou alleen maar kunnen bijdragen tot een nog betere staat van je haar op lange termijn.

Vervolgens zocht ik op het internet naar "oil wash condition", in de overtuiging dat er op LHC en andere websites al uitvoerig over gepraat moest zijn geweest. Dat bleek toch niet waar te zijn.

Wat vinden jullie hiervan? Zijn er onder jullie mensen die hun haren voor het douchen oliën? Is deze methode onder een andere naam gekend?
Antwoord
#2
Die techniek doen veel mensen en het heet gewoon prewash. Maar ik zou die Ktani niet al te serieus nemen. Ze stond op LHC bekend als pseudowetenschapper en heeft toch wel wat mensen miserie aangedaan. Niet alles wat ze zegt is waar en moet met een korreltje zout worden genomen.

Hier kan je meer lezen over oliën en waarvoor je ze kan gebruiken oa prewash: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://hairfairforum.be/viewtopic.php?f=9&t=34">viewtopic.php?f=9&t=34</a><!-- l -->
1a F iii in herstel, vroegere dikte: 11 cm, huidige dikte: 9 cm

[Afbeelding: sG9Yt8jt.jpg?1]
Antwoord
#3
Volgens mij is dat aan de hand van dit onderzoek onderzoek olie

En hier is hij voluit pdf onderzoek
nat: WL-HL-TBL-BCL-CL
droog: WL-+-HL-TBL-BCL-CL
11.5 - 13 - 15 - 17 - 27 - 37 cm
01/2015 nog te knippen
Op naar de classic (97 cm) in droge vorm.
Antwoord
#4
Als ik een paar uur voordat ik was cocosolie gebruik voelt mijn haar beter na het wassen. Ik merk het verschil duidelijk. Dat het voorkomt dat je haar meer water opneemt had ik ook gehoord, maar ik weet niet of het beetje olie dat ik gebruik daadwerkelijk daartegen helpt. En ik vraag me af of je haar ook niet opzwelt als het de olie opneemt. Cocosolie zou het beste door je haar opgenomen worden omdat het laurinezuur daarin (zit ook in sommige andere olie, zoals palmolie) in de haarschacht kan doordringen.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 2 gast(en)